Her-ijking opdracht aan TwynstraGudde

Begin dit jaar is een de kwartiermaker van TwynstraGudde gestart met de voorbereiding van de pilot Integrale Aanpak Erfgoed (wij noemen dit de kwartiermakersfase). Afgelopen juni zijn hiervan de eerste tussentijdse resultaten opgeleverd. 

Op dat moment heeft er binnen het bestuur een her-ijking van de opdracht plaatsgevonden. Hierbij is gebleken dat beide partijen elkaar niet helemaal goed hebben begrepen. Een belangrijk onderdeel van het totale proces was daardoor nog niet juist of onvoldoende beschreven. Dit gegeven was voor de voorzitter het moment om een interventie te doen. De wijze waarop dit is gebeurd, was voor ons medebestuurslid Kees Bons, die ook nauw betrokken was bij de voorbereidingen van de pilot, onacceptabel. Voor Kees was dit dan ook een reden om zijn functie in het bestuur neer te leggen.

Het bestuur heeft vervolgens gehandeld in het belang van de vereniging: de overige bestuursleden hebben, onder voorzitterschap van een lid van de RvA, beide partijen gehoord over de gebeurtenissen. Op basis hiervan heeft zij besloten de voorzitter in zijn functie te handhaven. Het bestuur heeft tevens onderlinge afspraken gemaakt om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen. 

Het bestuur betreurt dat het op deze manier is gelopen en dat Kees zijn functie heeft neergelegd. Kees werd bijzonder gewaardeerd om zijn kennis en ervaring en om zijn actieve inzet voor de vereniging. Kees blijft lid van de vereniging. 

Indien er behoefte is bij de leden om hier meer over te weten: op de eerstvolgende ALV zal er gelegenheid zijn hierover vragen te stellen.

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.