Brief naar de (in)formateur over verlenging subsidieregelingen

De tijdelijke subsidieregelingen voor rijksmonumenten RORG en GRRG lopen dit jaar af. Deze regelingen waren onderdeel van het regeerakkoord van de afgelopen vier jaar. Er is veel gebruik gemaakt van deze regelingen en heeft er zeker aan bijgedragen om het onderhoud op rijksmonumenten weer aan de gang te krijgen.
Aangezien er nu weer een nieuw regeerakkoord gaat komen, hebben wij de (in)formateur een brief gestuurd waarin wij aandringen op verlenging van deze beide regelingen. Wij zijn van mening dat het nog steeds noodzakelijk is om de eigenaren van een rijksmonument extra te steunen in het doen van onderhoud in deze onzekere periode. Een onzekerheid die ook de komende jaren nog gevoeld gaat worden. 

De brief is opgenomen in ons digitale archief welke je kunt bereiken door hier te klikken 

De bestaande regeling (SOK) voor karakteristieke panden en gemeentemonumenten is voor de komende jaren veilig gesteld. Daar hoeven we voorlopig geen actie te ondernemen. 

Helaas is er voor beeldbepalende panden nog steeds geen regeling. Ook dit heeft onze aandacht. 

Voor bestaande subsidieregelingen die voor jou van toepassing zijn, kun je naar ons overzicht op onze speciale webpagina. Klik hier om daar naar toe te gaan

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.