
De één loket gedachte: de toegankelijkheid tot kennis, geldstromen, vergunningen e.d. eenvoudiger en overzichterlijker maken voor onze leden
De route naar perspectief...
het hebben van perspectief voor een eigenaar van een erfgoedpand is een belangrijke voorwaarde voor de instandhouding van ons kostbare erfgoed

Het afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van het ontwikkelen van een zienswijze op de aanpak van het erfgoed in het aardbevingsgebied.
Tegelijkertijd is er aan gewerkt om deze zienswijze bij divere stakeholders onder de aandacht te brengen.
Het resultaat is de start eind 2019 van een Verkennend onderzoek naar de haalbaarheid van een mogeljke pilot om de zienswijze over de aanpak van de VGME. te toetsen aan de praktijk.
Deze zienswijze is op de bijeenkomst van 5 november 2019 gepresenteerd.
Een spannende fase wordt het uitvoeren van een pilot voor een beperkt aantal erfgoedpanden.
Indien aan de vóóraf vastgelegde criteria wordt voldaan, kan de uitrol van de integrale aanpak plaatsvinden naar alle erfgoedpanden: rijksmonumenten, gemeentemonumenten, karakteristieke en beeldbepalende panden.

Erfgoed:
wat verstaan wij daaronder?
Onder het gebouwde erfgoed verstaan wij alle rijksmonumenten, gemeentemonumenten, karakteristieke en beeldbepalende panden.
Oftewel een Groninger Monument®
dit beeldbepalend pand is behouden gebleven
ZIENSWIJZE AANPAK
Kernpunten van onze zienswijze op de aanpak van het erfgoed

"Om het spoor niet bijster te raken in dergelijke schema's heeft de eigenaar wel het vertrouwen en begeleiding nodig van een restauratie architect"
VERKENNEND ONDERZOEK
Status van het onderzoek
In januari is het rapport, conform de afspraak, opgeleverd door Pieter Siebinga

startpunt van het verkennend onderzoek op 5 november j.l. in Midwolda