nb pijl rechts

Het oprichten van een vereniging gaat niet vanzelf: de komende periode zal er flink wat werk verzet moeten worden om e.e.a. tot stand te brengen. Toch moet dit mogelijk zijn om met de kennis en ervaring van een aantal monumenteigenaren tot een goed resultaat te komen. Het blijkt dat velen hun sporen hebben verdiend in de private of publieke omgeving. Deze kennis en ervaring kan waardevol zijn om de vereniging zo effectief mogelijk te laten werken. 

 

nb pijl rechts

Op dit moment zijn er een aantal vrijwilligers die zich hier graag voor willen inzetten. Dit heeft alleen resultaat als zij gesteund worden door andere monument eigenaren of eigenaren van beeldbepalende panden. Dit ondersteunen kan op verschillende manieren. Maar de belangrijkste is dat men laat blijken dat er behoefte is aan een dergelijke vereniging.

 

nb pijl rechts

In eerste instantie zullen er een aantal werkgroepen/commissies gevormd moeten worden. Elk van deze werkgroepen/commissies krijgt de opdracht om een bepaald onderdeel van de oprichting verder uit te zoeken en/of te bestuderen. Hieronder volgt een overzicht van de te vormen commissies. Wij doen een beroep aan belangstellenden om zich te melden voor één van de commissies. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

nb pijl rechts

Wij willen de toetreding tot de vereniging laagdrempelig houden. Vandaar dat we voorstellen om de contributie laag te houden en te stellen op € 5,00 per jaar.  Wij realiseren ons dat je met de hoogte van deze contributie onvoldoende financiele armslag hebt.

 

nb pijl rechts

Zodra blijkt dat er voldoende belangstelling is voor het oprichten van deze vereniging, zullen we een vergadering uitschrijven en een uitgewerkt plan voorleggen. Vanaf dat moment kunt u zich inschrijven als daadwerkelijk lid van de vereniging. Kort daarop zal dan de oprichtingsvergadering zijn waarin een bestuur wordt gekozen.

 

 

  • Oprichtingscommissie

    initiatiefnemers vvgmeDeze commissie heeft als doel om de structuur van de vereniging neer te zetten. Dit houdt in dat uitgezocht moet worden wat er allemaal nodig is voor het oprichten van een vereniging. Hierbij denken aan de volgende onderwerpen:

    • statuten

    • huishoudelijk regelement

    • zoeken aspirant-bestuursleden

    • wel of geen raad van advies

    • beleidsplan opstellen/voorstellen

    • aktiviteitenplan opstellen/voorstellen

    • vastleggen via notaris 

    Op dit moment bestaat de oprichtingscommissie uit de volgende personen:

    Voorlopig wordt deze commissie gefaciliteerd door

  • Subsidies

    Deze commissie krijgt als taak om de mogelijke vormen van financiering te onderzoeken en zo mogelijk aan te boren. Het doel is om van de leden een minimale bijdrage te vragen. Dit om de toegang tot de vereniging laagdrempelig te houden. Een geldstroom zal op gang gebracht moeten worden zodat de vereniging de nodige expertise kan inhuren om haar doelstelling te bereiken. 

    Op dit moment zijn er nog geen personen die deel uitmaken van deze commissie.

    Belangstellenden worden gevraagd contact met ons op te nemen.

  • Ledenwerving

    Onderzoeken op welke manier wij het beste de monumenteigenaren kunnen bereiken om ze te bewegen lid te worden van deze vereniging. Hoe meer leden, hoe krachtiger de stem van de vereniging is richting instanties en media. 

    Op dit moment nog geen personen die zich hiervoor inzetten. 

    Belangstellenden kunnen zich melden via ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Afdrukken   E-mailadres