Gesprek met Nationaal Restauratiefonds

Verenigen in een collectief aanspreekpunt heeft dus zin! Het bestuur, voor en door eigenaren van het Groninger erfgoed, krijgt met enige regelmaat uitnodiging om één op één met de partijen te spreken. Zo ook het Nationaal Restauratiefonds, in de persoon van mevrouw Ina Roeterdink.

Het Nationaal Restauratiefonds is een onafhankelijk fonds dat zich zich al ruim 30 jaar, -zonder winstoogmerk!- inzet voor het in stand houden van monumenten. Het fonds ondersteunt eigenaren die een monument willen onderhouden, restaureren, herbestemmen, verduurzamen of aankopen. Ook binnen de context van de afhandeling van de mijnbouwgerelateerde schade wil en kan het fonds een rol spelen. Daarbij sprak mevrouw Roeterdink de voorkeur uit om de geldstromen centraal te brengen, zodat het voor de gedupeerde eigenaren zo eenvoudig mogelijk wordt om de geleden schade gecompenseerd te zien. Het bestuur van de VGME, allen eigenaren van Groninger erfgoed, deelt die voorkeur en meent dat haar achterban het daar alleen maar eens mee kan zijn. Zo niet, dan vernemen het bestuur dat natuurlijk graag.

Overigens, wat betreft de communicatie van de leden onderling kan het restauratiefonds wellicht ook het nodige betekenen. Mevrouw Roeterdink vertelde namelijk dat het restauratiefonds over een digitaal platform beschikt (website & apps) waar monument-eigenaren vragen kunnen stellen en hun ervaringen kunnen uitwisselen met leden onderling en op die manier contact kunnen zoeken met het Fonds. Wellicht ook inzetbaar voor de VGME, dus ook op dit vlag gaan we de samenwerking graag aan.


Afdrukken   E-mailadres