Je monumentale pand comfortabeler en duurzamer maken?

Je monumentale pand comfortabeler en duurzamer maken? Neem dan een kijkje op de website van De Groene Menukaart! 

Of beter nog, kom naar de themabijeenkomst van de VGME op 25 november: daar zullen medewerkers van het Erfgoedloket Groningen dan aanwezig zijn om uitleg te geven over deze website.

In juni heeft het Erfgoedloket Groningen tijdens de Erfgoedloketfair De Groene Menukaart voor de hele provincie Groningen gelanceerd, met dank aan de provincie en Energieloket Groningen. Deze menukaart is een online platform waar een overzicht staat van diverse mogelijkheden voor eigenaren van monumentale, karakteristieke en beeldbepalende panden om hun pand te verduurzamen. Op de website staan tips om het pand comfortabeler en energiezuiniger te maken, informatie over subsidies en leningen, rekentools, voorbeeldprojecten en nog veel meer.

In opdracht van het Erfgoedloket Groningen heeft de initiatiefnemer van de menukaart, De Groene Grachten, modellen gemaakt van herkenbare Groninger gebouwen. Het gaat dan om een Oldambster boerderij, krimpenwoning en stadswoonhuis. 

De 3 verschillende pandtypes hebben elk hun eigen specifieke kenmerken waar de maatregelen, subsidies, financiering, voorbeeldverhalen en regelgeving op zijn afgestemd. Zo kunnen Groningse pandeigenaren nog gerichter aan de slag met het verduurzamen van hun woning!

Natuurlijk is het model van de Oldambster boerderij ook prima te gebruiken bij boerderijen in een andere gemeente en is een keuterij te vergelijken met een krimpenwoning.

Medewerkers van het Erfgoedloket zullen je op weg helpen om je weg te vinden in deze Groene Menukaart. Tevens gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Deze bijeenkomst wordt overigens gecombineerd met een korte Algemene Leden Vergadering. 

Let op:
Je hebt alleen toegang tot deze bijeenkomst als je je hebt opgegeven voor deze bijeenkomst via onze website. Verder is de bijeenkomst alleen toegankelijk voor leden en hun partner. 

Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst via onderstaande link:

 
Meer informatie en aanmelden


Voor elke gemeente is er een aparte link naar de gemeentelijke pagina’s. Ze zijn echter een beetje verborgen, om bij de juiste gemeente terecht te komen moet u dus .nl/nl/ aanhouden met daarachter de naam van de gemeente. Dit zijn de links:
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/pekela
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/oldambt
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/stadskanaal
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/midden-groningen
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/het-hogeland
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/westerkwartier
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/eemsdelta
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/veendam
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/westerwolde
https://www.degroenemenukaart.nl/nl/groningen
 
 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.