Stand van zaken rondom de pilot

Momenteel bevinden we ons in de afrondende fase voor wat betreft de selectie van een nieuwe partner die voor ons de kwartiermakersfase realiseert. Zoals al eerder aangegeven, heeft het eerder door ons geselecteerde bureau BügelHajema zich eind april teruggetrokken. In de eerstvolgende bijeenkomst over de pilot zullen we de reden hiervan mondeling toelichten. Wel heeft deze ervaring ons doen besluiten om nu met een bureau in zee te gaan dat geen binding heeft met één van de uitvoerende partijen in het aardbevingsdossier. Helaas betekende dit dat we opnieuw op zoek moesten naar een nieuwe aanbieder buiten deze regio. Om hiervoor geschikte kandidaten te vinden, kregen we van alle kanten hulp. En zoals gezegd, zitten we in de laatste ronde voor wat betreft de selectie. Zodra hierover meer bekend is, zullen we hierover berichten.

Het wordt ons wel steeds duidelijker dat een goede voorbereiding van de pilot noodzakelijk is: het concretiseren van afspraken over de manier waarop we de integrale aanpak gaan doen en op welke manier de verschillende processen op elkaar afgestemd moeten gaan worden maar vooral ook wie waar voor verantwoordelijk is. Dat is de enige manier om op een gestructureerde manier aan te kunnen geven waar de knelpunten zitten en wie verantwoordelijk is voor eventuele vertraging of blokkades. De aanhoudende, veelal negatieve berichtgeving over het verloop van de huidige versterkingsprocessen geeft wel aan dat de pilot voor alle erfgoedeigenaren van steeds groter belang gaat worden. Hierbij kunnen we wel een stevige partner gebruiken die onze visie op de aanpak deelt en begrijpt.

Gisteren hebben we ook uitgebreid met de leden van de Raad van Advies gesproken over de mogelijke kandidaten en het selectieproces. Ook dit heeft ons gesterkt in het idee dat een gedegen voorbereiding noodzakelijk is in dit dossier. 

Hoewel enige vertraging in de start, zijn we als bestuur vol goede moed dat we een succesvolle herstart kunnen gaan maken met de voorbereiding van de pilot!

Gerelateerde berichten

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.