Excursie Enne Jans Heerd te Maarhuizen op 16 juni a.s.

Op donderdag 16 juni a.s. zijn onze leden van de Vereniging van Groninger Monumenten Eigenaren, op uitnodiging van Joost Renzenbrink, te gast op een restauratieproject bij boerderij “Enne Jans Heerd” te Maarhuizen.

De Enne Jans Heerd is een monumentale boerderij op de eeuwenoude wierde Maarhuizen en een historisch baken op het Groninger Hogeland. Nu de laatste boer de boerderij verlaten heeft, breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor dit bijzondere rijksmonument. De wierde Maarhuizen is een plek van grote betekenis voor bewoners en bezoekers van het Hogeland. Een plek om te rusten, een plek vol mooie doorkijkjes, een plek waar de historie leeft. Het is een plek waar veel mensen betekenis aan hechten, waar ze trots op zijn en waar ze hun identiteit aan ontlenen. Een typisch Groningse plek die een nieuwe bestemming verdient. 

De excursie van het restauratieproject “Boerderij Enne Jans Heerd te Maarhuizen” wordt begeleid door Joost Renzenbrink, projectleider versterken Historisch Centrum Appingedam.

Aansluitend is er in het dorpshuis van Winsum gelegenheid voor soep met broodjes en een inleiding/discussie over verduurzaming. 

 

 

     
  aanmelden/meer informatie excursie  
     
 

Reacties 1

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.