Verduurzaming villa Barmerhoek in Doodstil

Stichting Groninger Landschap is momenteel plannen aan het ontwikkelen in het opknappen van het interieur van villa Barmerhoek én het verduurzamen van de villa. Het verduurzamen van een erfgoedpand is een hele uitdaging. Ook voor het GL. Onlangs heeft het GL aan ons gevraagd of wij ook interesse hebben om hier in te participeren. Doel is het delen van de opgedane kennis onder onze leden. Dit kan middels kennissessies, excursies, etc. 


Stichting Het Groninger Landschap, die de eigenaar is van de villa Barmerhoek, heeft plannen om de villa weer geschikt te maken voor bewoning. Enkele jaren geleden is het pand versterkt en gerestaureerd. Onze leden hebben dit kunnen meemaken door de excursies die het GL speciaal voor ons heeft georganiseerd. Zowel het GL als onze leden hebben dit als zeer nuttig en leerzaam ervaren. 
Nu gaat het interieur aangepakt worden: een belangrijk onderdeel hiervan is het verduurzamen van de villa. Voor een monument is dit een complexe zaak. Een hele uitdaging voor het Groninger Landschap. En deze uitdaging willen zij graag met andere partijen aangaan: niet alleen de Hanzehogeschool maar ook de Vereniging Groninger Monument Eigenaren. 


Uiteraard staat het bestuur hier positief tegenover. We hebben enthousiast gereageerd. Temeer daar we de komende tijd meer aandacht aan dit onderwerp willen besteden. Te beginnen op donderdag 25 april: dan wordt de eerste van een serie bijeenkomsten over verduurzaming georganiseerd. Op deze bijeenkomst delen we graag de manier van samenwerken met het Groninger Landschap. Wil je dus meer weten over dit onderwerp, kom dan naar onze bijeenkomst op 25 november a.s.


Uiteraard nemen wij de Covid-19 maatregelen serieus:

  • leden en hun partners die de bijeenkomst willen bezoeken zullen zich via onze website vóóraf moeten aanmelden;
  • iedere bezoeker zal een vaste zitplaats toegewezen krijgen;
  • mondkapjes verplicht tot aan je eigen stoel;
  • afstand van 1,5 meter wordt aangehouden;
  • QR test en idenditeitstest verplicht;
  • het programma wordt afgestemd op deze maatregelen;
  • bijeenkomst alleen toegankelijk voor leden, hun partner en donateurs (geen introducées).

Wil je ook aanwezig zijn op deze bijeenkomst en heb je je nog niet aangemeld? Klik op onderstaande button om naar de website te gaan of om je aan te melden: 

 

     
  Meer informatie en/of aanmelden  
     

 

N.B. Vanwege de huidige beperkingen i.v.m. Covid-19 kan het zijn dat het programma eerder start en wordt onderbroken met soep en broodjes. Dat zal het geval zijn als het MFC Siddeburen om 20:00 uur de deuren moet sluiten. Daarover is op dit moment onduidelijkheid. De bijeenkomst zal in ieder geval doorgang vinden. Aangemelde leden houden we op de hoogte.

 

Reacties

Alleen leden en donateurs kunnen opmerkingen plaatsen.

Wel eerst even inloggen om opmerkingen te plaatsen of te zien

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://groningermonument.nl/

 
 Let op:
als je bent ingelogd verschijnt er een menu met meer mogelijkheden voor leden en donateurs. Inloggen kan rechtsboven.