logo vvgmeOndanks de vele positieve ontwikkelingen, maakt het bestuur zich grote zorgen over de continuïteit van de vereniging. Het bestuur bestaat momenteel uit drie leden en verder zijn er twee commissieleden (bouwtechnische commissie en de juridische commissie). Dit aantal is te weinig om alle beoogde activiteiten op een fatsoenlijke manier te kunnen uitvoeren. Het werk loopt ons daadwerkelijk over de schoenen. Het moet er allemaal “even tussendoor”, naast de reguliere, eigen werkzaamheden van de bestuursleden. Het probleem is dat we met deze bezetting niet aan de verwachtingen van de leden kunnen voldoen. 

Sinds de oprichting van de vereniging in april 2017 hebben we één vacature openstaan. Deze is nog steeds niet vervuld. Recentelijk hebben twee bestuursleden hun werkzaamheden voor de vereniging moeten beeindigen. Dit vanwege persoonlijke omstandigheden waardoor zij gedwongen waren een keuze te maken. Beide bestuursleden, waaronder de penningmeester, hebben dan ook met een zekere tegenzin hun bestuursfunctie beeindigd. Maar gelukkig blijven ze betrokken en strijdbaar!

Willen wij onze sterke positie behouden en zo mogelijk nog uitbreiden, hebben we meer bestuurskracht en ondersteuning nodig. Vandaar deze oproep.

Op dit moment heeft de vereniging een sterke positie. Die willen we graag behouden en zo mogelijk nog uitbreiden. Dat betekent echter dat we een voltallig bestuur moeten hebben. We zijn dan ook druk op zoek naar een drietal bestuursleden (waaronder een penningmeester) die bereid zijn om mee te werken in een enthousiast en gemotiveerd team dat zich sterk maakt voor het behoud van ons bedreigde erfgoed in dit taaie aardbevingsdossier. Bestuursleden die een deel van hun tijd willen en kunnen besteden aan de vereniging. Bestuursleden die op een nette manier strijdbaar willen zijn en kunnen bijdragen om van een conflictmodel naar een oplossingsmodel te migreren. Dat betekent veel lobbywerk en de vereniging op diverse niveaus en bij diverse organisaties vertegenwoordigen. Een positieve instelling is uiteraard belangrijk.

Maar ook de inzet van vrijwilligers is van harte welkom en noodzakelijk: deze kunnen het bestuur voor een belangrijk deel ontlasten van een aantal belangrijke taken. Bijvoorbeeld iemand die het bestuur wil helpen bij het organiseren van bijeenkomsten, iemand die ons helpt bij het opstellen van persberichten of iemand die de redactie van de website voor zijn of haar rekening wil nemen. Werkzaamheden die over het algemeen thuis op de bank kunnen gebeuren en naar eigen inzicht zijn in te delen. Voor ons zou dit een welkome aanvulling zijn. Deze vrijwilligers hoeven niet persé lid te zijn van de vereniging: als je op deze manier een bijdrage wilt leveren aan het behoud van ons waardevolle gebouwde erfgoed, is dat voldoende reden om de vereniging te helpen.

Hebt u interesse? Neem dan even contact op met de voorzitter (06 21 805 668) of de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.