forum bovenOp de nieuwjaarsbijeenkomst van 10 januari j.l. in Zandeweer is gebleken dat er een hoop vragen zijn bij de leden. Maar ook dat men graag bereid is eigen ervaringen te delen, ongeacht of ze nu positief of negatief zijn. Opmerkingen, sugggesties, vragen: de leden willen deze graag kwijt. Het bestuur heeft al aangegeven hier aan te werken door het organiseren van huiskamerbijeenkomsten en themabijeenkomsten. Maar ook is gewezen op de mogelijkheid die onze website biedt: ons forum. In dit artikel zal daar verder op worden ingegaan.

De vereniging heeft speciaal voor haar leden een (deels besloten) forum ingericht op de website: leden en donateurs kunnen hier terecht voor het stellen van vragen en het delen van adviezen, ervaringen en tips.

Het forum van  de vereniging is opgezet om leden met elkaar in contact te brengen. Op het forum kunt u ervaringen en tips uitwisselen met andere leden over de problematiek van het herstellen van schade, het preventief versterken of compensatie waardevermindering. Elk lid kan vragen stellen of gewoon de ervaringen van anderen lezen. Veel leden kunnen op deze manier steun vinden steun en een luisterend oor.

De afgelopen jaren is gebleken dat mensen het prettig vinden om 24 uur per dag problemen te kunnen bespreken met lotgenoten of deze van zich af te schrijven. Er is altijd wel iemand die reageert: een ander lid die het probleem herkent. Daarom willen wij ook proberen een dergelijk forum onder onze leden op te zetten.

Mocht er behoefte zijn aan een instructie bijeenkomst over het forum, laat dat dan even weten per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. WIj willen er graag tijd en energie in stoppen om het tot een succes te maken. Zie het forum echter als een aanvulling op de themabijeenkomsten en huiskamerbijeenkomsten die de vereniging gaat organiseren. 


Hoe te beginnen?

U kunt beginnen met zelf een vraag te stellen: allereerst gaat u naar het Forum. Standaard krijgt u een overzicht van de lopende discussies. U klikt vervolgens op de button met de pen (rechtsboven in het scherm): zie foto hieronder. U krijgt vervolgens een nieuw scherm. 

forum start

 

Uw vraag stellen

U ziet nu het volgende scherm verschijnen:

forum stel uw vraag

U kunt u vraag stellen Allereerst kiest u een categorie waar uw vraag mogelijk onder valt. Zit uw categeorie er niet tussen? Neem dan even contact met ons op. Daarna geeft u aan wat voor soort vraag het is: om welk type pand gaat het. Ook kunt u uw prioriteit aangeven. We kunnen niet garanderen dat dit gelijk goed werkt.

Nu kunt u uw vraag gaan stellen. Probeer deze zo kort mogelijk te houden en vooral zo duidelijk mogen. U kunt eventueel een bijlage toevoegen: dit kan een tekening zijn, een rapport of een foto. Bedenk wel dat op dit moment iedereen uw vraag kan zien en ook uw bijlagen. Of dit in de toekomst zo blijft hangt af van wat de leden willen. 

Bent u klaar met uw vraag en zijn de bijlagen toegevoegd? Klik dan op verzend. In principe is uw vraag dan gelijk gepubliceerd. Wachten is vervolgens op een reactie. Deze kan van andere leden komen, maar de moderator kan ook iemand anders verzoeken te reageren. 

Wat zijn nu de regels?

  • In het kort gelden de volgende regels op dit moment:
  • alleen leden kunnen vragen indienen;
  • in principe kunnen andere leden en donateurs reageren op uw vraag;
  • niet-leden en niet-donateurs kunnen uw vraag en de antwoorden hierop alleen maar lezen; 
  • u kunt ten allen tijde uw vraag aanpassen of intrekken;
  • de categorie indeling wordt op dit moment bepaald door de moderator.

Wat betreft de openheid voor niet-leden: of dit zo blijft hangt af van wat de leden willen. Het kan eventueel afgesloten worden. Het forum wordt in dat geval een besloten forum. Niet meer zichtbaar voor iedereen.