website vgmeEr is de laatste tijd veel te doen over websites en de beveiliging van gegevens. Wat betreft de AVG voldoen wij vanaf het begin van de vereniging aan vrijwel alle belangrijke eisen. Zo kan iedereen zijn of haar gegevens inzien of wijzigen. Bij het opzeggen van het lidmaatschap worden alle gegevens verwijderd in ons systeem.

Waar wij niet aan kunnen voldoen is het aanstellen van iemand die verantwoordelijk is voor de privacy gegevens. Daarvoor is de vereniging te klein en hebben wij niet de middelen. Verder is er nog een klein technisch probleem waar wij momenteel aan werken. Af en toe krijg je in de adresbalk de melding dat onze website niet veilig zou zijn. Dat heeft te maken met een SSL certificaat. Dit heeft te maken met het verschil tussen HTTPS:// en HTTP://

Het verschil tussen beide is: HTTPS is net als HTTP een manier om gegevens te versturen via het Internet. Het verschil zit het hem echter in het versleutelen van gegevens die verstuurd worden. Iemand die de gegevensstroom onderschept, kan bij HTTP zien wat er wordt verstuurd. Bij HTTPS kunnen deze gegevens niet worden gezien. Althans, de persoon ziet de versleutelde gegevens wel, maar kan deze niet ontcijferen waardoor deze gegevens dus niet in handen van een ander kunnen komen. Op deze manier worden de gegevens veilig overgedragen. HTTPS wordt voornamelijk gebruikt bij betalingstransacties met creditcard, bij internetbankieren, en bij uitwisseling en opslaan van privacy-gevoelige informatie zoals NAW gegevens. 

Kan ik mijn contributie betalen via de website en iDeal? Dat kan. We hebben vanuit onze website de mogelijkheid dat u uw contributie kunt betalen met iDEAL. Dit kan via de link http://www.groningermonument.nl/index.php/leden/betaling-contributie-donatie. Vanuit deze webpagina wordt u echter doorverwezen naar een beveiligde pagina van Mollie. Deze is, evenals bij alle banken, extra beveiligd. Dus de betaling van uw contributie vanaf onze website is dus veilig. 

 

Overigens is ons gebleken dat verschillende leden moeite hebben een weg te vinden op onze website. Wij gaan er bij de opzet van de website van uit dat iedereen over een bepaalde basiskennis beschikt wat betreft het aanmaken van een account, het inloggen, een nieuw wachtwoord aanvragen, etc. Dat blijkt echter niet het geval te zijn. Mocht er echter behoefte aan zijn, kunnen we een keer een kleine bijeenkomst beleggen waarin u wegwijs gemaakt wordt op onze website. Onze website biedt namelijk veel mogelijjkheden en is ook bedoeld om onderling contact te kunnen leggen tussen de leden. Mocht u in een dergelijke bijeenkomst geinteresseerd zijn, neem dan even contact op met ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.