Inloggen

Inloggen met je gegevens

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Van de voorzitter....(9)

Allereerst wil ik de leden en donateurs verwelkomen die zich hebben aangemeld sinds 1 januari! Het bestand van de vereniging breidt zich gestaag uit. En dat hebben we nodig! 2020 wordt namelijk een spannend jaar voor de vereniging: om die reden kunnen we alle steun van onze leden en donateurs goed gebruiken. Het maakt onze onderhandelingspositie nóg sterker. Maar waarom wordt het een spannend jaar?

De aannemersvariant van het TCMG

‘Ook aannemer kan schade opnemen’ kopt de TCMG in haar 4de nieuwsbrief, maar heeft u als eigenaren van Groninger erfgoed hier ook wat aan? We zochten het uit.

Rechtsbescherming onder de Tijdelijke Wet Groningen

Op 5 juli 2019 is het wetsvoorstel Tijdelijke Wet Groningen naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit wetsvoorstel wordt bepaald hoe de schadevergoedingsprocedures naar aanleiding van mijnbouwschade in de provincie Groningen gaat worden afgehandeld.

Hoogte WAG-claim bekend

Deze week heeft de Stichting WAG voor haar leden de hoogte van de claim bekend gemaakt. Deze wijkt (in positieve zin) sterk af van de door Wiebes aangekondigde compensatieregeling. De vraag is nu of de leden van de WAG voor de ‘Wiebes-regeling’ moeten kiezen of niet.

Jan Sietsema neemt regie bij inspectie van Arbiter-experts

vgme sietsema 00010Bij de vorige inspectie heeft hij een vrouwelijke inspecteur  bij de arm genomen en buiten de deur gezet. Jan Sietsema neemt daarom nu de regie met een kort toespraakje: ,,Mijne heren, ik ben de gastheer en jullie zijn van harte welkom, maar er moet hier wel wat gebeuren.’’

Hij legt uit dat we op een  landgoed  vertoeven, waar hij zijn bedrijf DMF runt. DMF is een verzendplek en opslag van poststukken, folder en webshop-artikelen. ,,Mijn medewerkers én ook mijn klanten voelen zich hier niet veilig. Ik heb grote bedrijfsschade door een klant die is weggelopen, en de kans bestaat dat enkelen van u door mij gedagvaard worden.’’

Informatie VGME

Vereniging Groninger Monument Eigenaren

Adres
Hoge der A 5
9712 AC  Groningen

Kamer van Koophandel
068679785

Bankrekening
NL11 INGB 0007 6939 59

Woordvoerder
Goos Gosling Slotegraaf

Mail
secretariaat@groningermonument.nl

Recente reacties

  • Informatief
    Het was de eerste keer dat wij aanwezig waren bij een ledenvergadering van de VGME. Het programma was ...

    Lees meer ...

© 2019 Vereniging Groninger Monument Eigenaren