Inloggen

Inloggen met je gegevens

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Hoogte WAG-claim bekend

Deze week heeft de Stichting WAG voor haar leden de hoogte van de claim bekend gemaakt. Deze wijkt (in positieve zin) sterk af van de door Wiebes aangekondigde compensatieregeling. De vraag is nu of de leden van de WAG voor de ‘Wiebes-regeling’ moeten kiezen of niet.

Rechtsbescherming onder de Tijdelijke Wet Groningen

Op 5 juli 2019 is het wetsvoorstel Tijdelijke Wet Groningen naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit wetsvoorstel wordt bepaald hoe de schadevergoedingsprocedures naar aanleiding van mijnbouwschade in de provincie Groningen gaat worden afgehandeld.

VGME doet verkennend onderzoek

vgme enkel logo schaduwDe Vereniging Groninger Monument Eigenaren laat binnenkort een verkennend onderzoek uitvoeren om alle eigenaren van het erfgoed de mogelijkheid van een Integrale aanpak te bieden en daarbij gebruik te maken van één Erfgoedfonds voor wat betreft de financiële afwikkeling van alle onderdelen van de gekozen aanpak. Onder de Integrale aanpak wordt verstaan de mogelijkheid om schadeherstel, versterken, restauratie/onderhoud én verduurzaming in één keer te laten uitvoeren. Essentieel onderdeel van deze aanpak is dat de eigenaar vanaf het begin wordt ondersteund door een (restauratie)architect waarin hij of zij vertrouwen heeft en die het gehele proces van haalbaarheid, planvorming, vergunningen, financiering en uitvoering begeleidt. Dit verkennend onderzoek wordt gedaan als voorbereiding voor een mogelijke pilot volgend jaar.

Jan Sietsema neemt regie bij inspectie van Arbiter-experts

vgme sietsema 00010Bij de vorige inspectie heeft hij een vrouwelijke inspecteur  bij de arm genomen en buiten de deur gezet. Jan Sietsema neemt daarom nu de regie met een kort toespraakje: ,,Mijne heren, ik ben de gastheer en jullie zijn van harte welkom, maar er moet hier wel wat gebeuren.’’

Hij legt uit dat we op een  landgoed  vertoeven, waar hij zijn bedrijf DMF runt. DMF is een verzendplek en opslag van poststukken, folder en webshop-artikelen. ,,Mijn medewerkers én ook mijn klanten voelen zich hier niet veilig. Ik heb grote bedrijfsschade door een klant die is weggelopen, en de kans bestaat dat enkelen van u door mij gedagvaard worden.’’

Soms zijn middelen erger dan de kwaal

goosWel of niet versterken in het aardbevingsgebied? In Groningen lijkt sprake van paniekvoetbal, het risico van verminking van het landschap ligt op de loer.

Deze week discussieerden emeritus prof. dr. Charles Vlek van de Rijksuniversiteit Groningen en wethouder Bé Schollema van Loppersum over de vraag of de versterkingsoperatie van panden in het aardbevingsgebied van Groningen wel of geen doorgang moet vinden. Even kort door de bocht: Vlek vond van niet, Schollema van wel. Ik wil de discussie hier niet overdoen, maar er een argument aan toevoegen. Dat gaat over een kwetsbaar en onvervangbaar deel van de Groninger cultuur. En over middelen die erger zijn dan de kwaal.

Informatie VGME

Vereniging Groninger Monument Eigenaren

Adres
Hoge der A 5
9712 AC  Groningen

Kamer van Koophandel
068679785

Bankrekening
NL11 INGB 0007 6939 59

Woordvoerder
Goos Gosling Slotegraaf

Mail
secretariaat@groningermonument.nl

Recente reacties

  • Informatief
    Het was de eerste keer dat wij aanwezig waren bij een ledenvergadering van de VGME. Het programma was ...

    Lees meer ...

© 2019 Vereniging Groninger Monument Eigenaren