Sloop is geen optie ...

huis 01 boven verloop

Artikelen uit onze nieuwsbrieven

derk gekniptkopieZo vlak voor de vakantie nog even een korte nieuwsbrief van de vereniging. Voordat u zich afvraagt of de vereniging nog wel bestaat. Gelukkig is dit laatste nog steeds het geval. En dat is maar goed ook: want stellen we ons afhankelijk op van de verantwoordelijke partijen in het aardbevingsdossier, hebben we nog een bijzondere lange weg te gaan voordat er een oplossing komt. Als die er al komt?

Momenteel zijn we druk bezig om onze vereniging verder vorm te geven. Inmiddels hebben we ook wat financiële armslag dankzij een subsidie van de provincie Groningen. Hiermee kunnen we werken aan het vergroten van het contact met onze leden én aan het werven van nieuwe leden. Beiden zijn belangrijk voor het voortbestaan van de vereniging en het zijn van een goede gesprekspartner voor de stakeholders in het aardbevingsdossier. 

website vgmeEr is de laatste tijd veel te doen over websites en de beveiliging van gegevens. Wat betreft de AVG voldoen wij vanaf het begin van de vereniging aan vrijwel alle belangrijke eisen. Zo kan iedereen zijn of haar gegevens inzien of wijzigen. Bij het opzeggen van het lidmaatschap worden alle gegevens verwijderd in ons systeem.

Zondagmiddag 8 april vond de eerste "huiskamer bijeenkomst" plaats onder de leden van de Vereniging Groninger Monument Eigenaren (VGME). Het initiatief voor deze eerste bijeenkomst werd genomen door Pieter Bouwman uit Siddeburen, hij nodigde onder de leden van VGME alle monumenteigenaren in zijn gemeente uit om samen over de problematiek te praten van schade door gaswinning en om kennis daarover onderling uit te wisselen.

derk gekniptkopieDe afgelopen tijd is er veel gebeurd in het aardbevingsdossier. En ook weer niet. Het is maar hoe je het bekijkt. De bestuurlijke chaos is groter dan ooit als ik de verhalen in de kranten mag geloven. Maar is dit inderdaad het geval?

Rijk trekt 17 miljoen euro uit voor Gronings erfgoed

8 maart 2018 - Minister Ingrid van Engelshoven van cultuur maakt 17 miljoen euro vrij voor het onderhoud van rijksmonumenten in het Groninger aardbevingsgebied. Voor 2018 is er 4 miljoen euro beschikbaar, voor de komende jaren nog eens 13 miljoen euro. Daarnaast dragen de provincie Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen elk 1,35 miljoen euro bij. Dat werd bekendgemaakt tijdens een bezoek van minister Van Engelshoven en gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk aan Appingedam.

Instructies invullen formulier
 uw naam  
 emailadres  
 titel  
 categorie  
 afbeelding  
 omschrijving  
 taal  
 bouwjaar  
 gebruik/type  
 locatiegegeven  
 straat  
 postcode  
 plaats  
 land  
 marker  
 kaart  
 latitude  
 longitude  
 captcha  
Spelregels voor het voordragen van erfgoed