Informatie kosten

alleen voor leden, gratis

Lokatie bijeenkomst

Villa Barmerhoek
Barmerweg 1
Zandeweer, 9997NH

Rondleiding Villa Barmerhoek

woensdag, 23 januari 2019 15:00 - 16:30

Excursies

Tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst van een jaar geleden is er een presentatie gegeven over een integrale aanpak van schadeherstel, schadepreventie (versterken) en restaureren van de villa Barmerhoek in Doodstil/Zandeweer. Deze presentatie is gegeven door restauratie architect Kor Holstein. Kor Holstein heeft het integrale plan gemaakt in opdracht van het Groninger Landschap. Als vereniging willen wij ons sterk maken dat voor al onze leden een dergelijke aanpak ook tot de mogelijkheden behoort. Hiertoe zullen er echter bindende afspraken gemaakt moeten worden met de instanties die verantwoordelijk zijn voor de schade als gevolg van de mijnbouwactiviteiten in onze regio. 

Inmiddels zijn we een jaar verder en is het project aan de villa afgrond. Binnenkort gaat deze weer bewoond worden. Maar voor het zover is, heeft het Groninger Landschap aangeboden om de leden van onze vereniging in de gelegenheid te stellen het resultaat van dit project zelf te komen bekijken. Dit is mogelijk gemaakt op woensdag 23 januari om 15:00 uur. 

Samen met een bouwkundige van het Groninger Landschap kunnen we de resultaten gaan bekijken en horen we hoe het hele proces is verlopen. Deze excursie is voor maximaal 15 leden. Mocht er veel belangstelling zijn, kunnen we in februari nog een tweede excursie organiseren.

De bijeenkomst is alleen voor leden en hun partner. Hebt u belangstelling voor deze excursie? Dan kunt u zich aanmelden via onze website. Deelname is in volgorde van aanmelden.

Let op: u dient zich aan te melden en u krijgt een bevestiging wanneer u bent geselecteerd voor deze datum. Onder "Aanmelden' (onder de foto's) vindt u een link om u aan te melden. 


 

 

 

 

 


Het kan zijn dat hierboven momenteel geen bijeenkomsten staan vermeld: er zijn in dat geval geen concrete afspraken over een bijeenkomst.

Hieronder vindt u een overzicht van bijeenkomsten/workshops/excursies die nader ingevuld moeten worden. Het bestuur is hier mee bezig, maar is er door tijdgebrek nog niet aan toegekomen om concrete afspraken hierover te maken. Via onze nieuwsbrief houden we u uiteraard op de hoogte. In principe zijn alle bijeenkomsten en excursies alleen toegankelijk voor onze leden.

Hebt u nog een idee voor een bijeenkomst, workshop of excursie? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Beschrijving

Type

Planning

Excursie Villa Barmerhoek

excursie

februari

Workshop Monument Diagnose en Conservering Systeem

 workshop

 1e helft februari

Excursie gerestaureerd monument: de Menkemaborg

excursie

binnenkort

Lezing over de fundering in relatie tot de aardbevingsschade. Zijn nog op zoek naar experts. 

themabijeenkomst

2019

Huiskamerbijeenkomsten in diverse plaatsen. Afhankelijk van de voorkeur van de leden 

huiskamerbijeenkomst

2019

Erfgoed en duurzaamheid. Wat is er mogelijk, hoe zit het met de financiëring, etc. 

themabijeenkomst

2019


Deelname is voortaan alleen mogelijk als u zich hebt aangemeld. Houdt daarom onze nieuwsbrieven in de gaten. Temeer daar sommige bijeenkomsten gebonden zijn aan een maximum aantal deelnemers.

Geen nieuwsbrief ontvangen? Kijk dan in uw spambox. Met enige regelmaat sturen wij een nieuwsbrief met het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Neem ons mailadres op in uw adreslijst van uw mailsysteem. Dat voorkomt dat onze mails in de spambox verdwijnen.