Kennissessie: Historische en recente bouwsporen in monumenten door renovatie, (bevings)schade en herstel

Dinsdag, 26 februari 2019 at 15:00

De Boerderij Frealemaborg, Hoofdweg 28, Slochteren, 9621 AL

gratis

Visit the page of this event

Bijeenkomst derden

Vooruitlopend op de reeks workshops over de restauratie van monumenten die in april 2019 start (zie onze website voor meer informatie en aanmelden), besteden wij de in eerstvolgende, 2-maandelijkse EPI-kennissessie op 26 februari a.s. ruim aandacht aan ditzelfde thema.  

Wat: openbare EPI-kennissessie
Datum: dinsdag 26 februari 2019
Tijdstip: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: De Boerderij – Fraeylemaborg Slochteren
Hoofdspreker: Gerben Keizer van Monumenten Noord en ingenieursbureau W2N

Gerben Keizer is projectleider bij W2N en heeft ruime praktijkervaring in het vakgebied, zowel binnen als buiten de aardbevingsregio. Hij neemt u mee in zijn kijk op historische bouwsporen en bijzondere details van vroeger gebruik in monumenten en karakteristieke panden.

Met behulp van sprekende voorbeelden uit het aardbevingsdossier vertelt Gerben over bestaande bouwsporen, maar vooral ook over eventuele nieuwe bouwsporen die het versterken en/of herstellen van monumenten en karakteristieke panden kunnen nalaten.

Er is vervolgens ruim de tijd voor discussie over de gevolgen en de wenselijkheid van versterken en restaureren van monumenten in het aardbevingsgebied. Meerdere experts op het gebied van erfgoed en monumenten schuiven aan voor het uitwisselen van gedachten en perspectieven.

 

 

 

 


Het kan zijn dat hierboven momenteel geen bijeenkomsten staan vermeld: er zijn in dat geval geen concrete afspraken over een bijeenkomst.

Hieronder vindt u een overzicht van bijeenkomsten/workshops/excursies die nader ingevuld moeten worden. Het bestuur is hier mee bezig, maar is er door tijdgebrek nog niet aan toegekomen om concrete afspraken hierover te maken. Via onze nieuwsbrief houden we u uiteraard op de hoogte. In principe zijn alle bijeenkomsten en excursies alleen toegankelijk voor onze leden.

Hebt u nog een idee voor een bijeenkomst, workshop of excursie? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Beschrijving

Type

Planning

Excursie Villa Barmerhoek

excursie

februari

Workshop Monument Diagnose en Conservering Systeem

 workshop

 1e helft februari

Excursie gerestaureerd monument: de Menkemaborg

excursie

binnenkort

Lezing over de fundering in relatie tot de aardbevingsschade. Zijn nog op zoek naar experts. 

themabijeenkomst

2019

Huiskamerbijeenkomsten in diverse plaatsen. Afhankelijk van de voorkeur van de leden 

huiskamerbijeenkomst

2019

Erfgoed en duurzaamheid. Wat is er mogelijk, hoe zit het met de financiëring, etc. 

themabijeenkomst

2019


Deelname is voortaan alleen mogelijk als u zich hebt aangemeld. Houdt daarom onze nieuwsbrieven in de gaten. Temeer daar sommige bijeenkomsten gebonden zijn aan een maximum aantal deelnemers.

Geen nieuwsbrief ontvangen? Kijk dan in uw spambox. Met enige regelmaat sturen wij een nieuwsbrief met het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Neem ons mailadres op in uw adreslijst van uw mailsysteem. Dat voorkomt dat onze mails in de spambox verdwijnen.