Algemeen

Display:

Spijtbootje
 23-12-2020

"Er woei een gemene wind door het scheefgezakte huisje. Grote scheuren en kieren in de muren had ze behendig dichtgestopt met honderden blauwe enveloppen"

Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren krijgt geen subsidie van 300.000 euro voor de restauratie, omdat de aanvraag niet goed zou zijn ingediend

"Als de woningen worden opgedeeld in clusters, door te kijken naar de bouwperiode, de locatie, de soort muren (spouw- of dikke muren), uit hoeveel etages een huis bestaat en hoe het is opgebouwd (met hout of beton) weten ingenieurs grotendeels al hoe ze de versterking moeten aanpakken, stelt Bal. De volgende stap is dat de ingenieur met de bewoners en de architect om tafel gaat om samen uit te vogelen hoe het pand eruit komt te zien."

De aardbevingen in Groningen veroorzaken veel maatschappelijke onrust. Vanwege de aardbevingen zelf en vanwege de wijze waarop de overheid op de aardbevingen reageert. Er is ook veel onrust over de kennis waarop de overheid haar beleid baseert. Dat is een goede reden om een open dialoog over die kennis te organiseren, tussen wetenschap, bestuur en samenleving.